- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 8 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 280 |
Džem průměr | 50 |
Jahody | 400 |
Tvaroh odtučněný průměr | 400 |
Mouka špaldová celozrnná | 100 |
Energetická hodnota celkem: 5238 kJ
Bílkoviny (g): 91,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 161,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 76,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1310 kJ
Bílkoviny (g): 22.8, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 40.3, SAFA (g): 2, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Z mléka, celozrnné mouky, vajec a špetky soli vymícháme hladké těsto. Dle potřeby zahustíme moukou nebo zředíme mlékem do požadované konzistence (každá mouka má trochu jiné vlastnosti a uvedené množství ingrediencí berte jen orientačně). Do těsta můžeme přidat i citronovou kůru nebo vanilkový extrakt. Palačinky opékáme z obou stran na pánvi na kapce řepkového oleje. Hotové palačinky potřeme tenkou vrstvou džemu a tvarohem, přidáme pokrájené čerstvé jahody a přehneme nebo zamotáme. Dle chuti můžeme dosladit čekankovým sirupem a posypat nasekanými ořechy.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.